neděle 22. července 2018

Přikoupení_12.7.2018_AT&T

Akcie AT&T reagovala na rozhodnutí soudu o povolení fůze poklesem. Osobně jsem ohledně spojení s Time Warner velice optimistický a proto jsem se rozhodl přikoupit. Při dividendovém výnosu přes 6 % se ani jinak postupovat nedalo. Nepředpokládám, že by se ještě někdy v budoucnu akcie podívala s yieldem nad 6 %. 

Nákupní cena: 32,03 $
Průměrná cena: 34,84 $


Fůzí se stane poskytovatel mobilního, internetového a televizního signálu také poskytovatelem obsahu. Nyní se v podstatě AT&T stává majitelem divizí HBO (kanály Sports, Documentary films, Original films, produkce seriálů jako Game of Thrones, Westworld, Sex and the City a mnoha dalších), Turner Broadcasting System (provoz televizní stanice CNN, TBS, TNT, Turner Classic Movies) a Warner Bros. (filmy s postavami jako Batman, Superman, Wonder Women, či Flash, jejich knižní a comixové předlohy, distributor velké řady úspěšných filmů).



To by mělo mít příznivý vliv na zisk a poskytne tolik potřebnou vzpruhu jinak nudné telekomunikační společnosti. Otázkou je, jak si AT&T poradí s dluhem, který za účelem nákupu společnosti musel management nabrat.

Svou současnou cenou se AT&T vrátilo na úroveň z roku 2012 a představuje velmi dobrou investiční příležitost pro konzervativní investory. 

2 komentáře:

  1. Taky jsem dnes nakoupil za 30$ moji první pozici. Ta 6.5% dividenda mě zlákala, i když by to šlo ještě níž, tak myslím že startovací pozice je slušná :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milane, to je luxusní cena pro vstup do pozice :) Pokud to půjde pod 30, určitě dokoupím. Tedy pravděpodobně dokoupím i tak :)

      Vymazat