neděle 10. září 2017

Přikoupení_1.9.2017_Altria

V USA existuje zlovolná organizace FAD (Food and Drug Administration). Lidé v této organizaci dostali skvělý nápad, že nás všechny spasí tím, že zakážou tabákovým společnostem dávat do cigaret takové množství nikotinu, které nás činí závislými. Trh zareagoval nestydatou šikanou vůči Altrii, což mě vedlo k dalšímu nákupu.

Nákupní cena: 63,31 $
Průměrná cena: 65,93 $

Selským rozumem jsem došel k dvěma závěrům. Prvním je, že lidé, kteří kouří, si uvědomují škodlivost kouření. Nemyslím proto, že by je snížené množství nikotinu vedlo k tomu, že sníží spotřebu cigaret. Naopak si myslím, že aby došlo k nabažení již rozvinuté závislosti, budou muset kouřit více cigaret. Druhým závěrem je fakt, že Altria (a potažmo i ostatní tabákové společnosti) investovala značné prostředky do nových technologií e-cigaret. Tento krok by mohl tudíž vést k přeorientování klasických kuřáků k e-kuřáctví. Případný výpadek v ziscích by tedy měla Altria nahradit z jiných zdrojů.

Je třeba si také uvědomit, že Altria není ryze tabákovou společností. Proto si myslím, že trh dal Altrii ničím nepodloženou ránu. Takové příležitosti se rád chopím, zvláště v případě, kdy došlo zároveň ke zvýšení vyplácené dividendy o 8 %. Dividend yield to vystřelilo na krásných 4,2 %. 


Žádné komentáře:

Okomentovat