středa 10. října 2018

Přikoupení_20.9.2018_AT&T

Protože považuji AT&T za stabilní a anticyklickou akcii, přidal jsem ještě jednu várku, než rostoucí trend vynese společnost zpět do výšin. V podstatě se dá sektor komunikací považovat za jakousi utilitu, protože splňuje kritéria tohoto sektoru. Často má mono či oligopolní postavení, poskytuje pravidelné služby, které se od sebe kvalitativně příliš neliší, konkurence má ztížený vstup do odvětví atp.

Nákupní cena: 33,33 $
Průměrná cena: 34,43 $

Pokud přidám dividendový výnos, dostal jsem se s akcií konečně do zeleného teritoria. Ne že by na tom příliš záleželo, ale je to příjemný pocit. Očekávám, že akcie prorazí 5 měsíční strop na úrovni 34,5 USD a pohne se dále na sever, zvlášť pokud se brzy projeví zisky z akvizice Time Warner.

Ředitelství AT&T - Whiteacre Tower v Dallasu (Texas), zdroj: hqcorporateoffice.com

6 komentářů:

  1. tak já jsem si 7.10 myslel, že je to můj poslední nákup T. Nakoupil jsem za 33.82, průměr mám 35.49. A včera přišel pád SP500 a hned jsem zase v červených číslech. Juhůůů :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To už je holt náš úděl :D Tak musíme přikrmit ještě několikrát :D

      Vymazat
  2. Nakoupeno za 29.36, tak jsem zvedav :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jaké je min. množství akcií, které lze u brokera koupit? Mám platformu tastyworks a asi nelze méně než 100.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj anonyme, s tastyworks nemám absolutně žádnou zkušenost a musím se přiznat, že o nich slyším poprvé. Ani jeden z mých brokerů mě neomezuje minimálním množstvím nakoupených akcií, ale zdravý rozum velí držet náklady na investice pod 1 % z investované částky.

      Vymazat